Scroll to top

Ehdolle kunnallisvaaleihin 9.4.2017

Anni Järvinen – säpäkkä ja sanavalmis vaikuttaja

 

Monet ovat kysyneet lähdenkö kevään kuntavaaleihin ehdolle. Olen pohtinut asiaa pitkään etenkin ajankäytön ja oman jaksamisen näkökulmasta. 12 vuotta Joensuun kaupunginvaltuustossa ovat antaneet paljon ja osoittaneet, että epäkohtiin jaksaa aina puuttua.

Lähden kuntavaaleihin ehdolle, koska kunnissa päätetään asioista, jotka koskevat ihmisten arkea ja haluan vaikuttaa niihin. Joensuussa tärkeitä asioita ovat toimiva joukkoliikenne, terveet koulut, kirjastojen määrärahat, kaikille lapsille tasa-arvoinen varhaiskasvatus, kulttuuri- ja nuorisopalvelut, pyöräteiden auraus ja vanhojen rakennusten suojelu. Lisäksi sosiaali- ja terveyspalveluiden yhtiöittämispuheet on laitettava jäihin ja heitettävä jääkarhuille jäälautoiksi.

Teen punavihreää ja feminististä politiikkaa. Minulle vasemmistolainen politiikka on aina feminististä. Se on kaikkien niiden puolustamista, joilla menee huonosti, jotka tarvitsevat apua ja joiden oikeuksia poljetaan. Feministinen politiikka vaatii yhdenvertaista ja syrjinnästä vapaata kohtelua kaikille muun muassa sukupuolesta ja taustasta riippumatta. Arkipäivän feministinen politiikka konkretisoituu kunnanvaltuustossa esimerkiksi subjektiivisen päivähoito-oikeuden puolustamisessa, riittävässä määrässä turvakotipaikkoja ja asianmukaisissa neuvolapalveluissa. Joensuu tarvitsee tällaista politiikkaa.

Tunnen Joensuun kuntapolitiikan kiemurat ja tiedän, miten asioihin vaikutetaan. Olen ollut Joensuun kaupunginvaltuuston jäsen vuodesta 2005 alkaen. Lisäksi olen toiminut monissa eri luottamustehtävissä ja viimeiset neljä vuotta myös Joensuun kaupunginhallituksessa. Näissä tehtävissä olen oppinut paljon ja haluan antaa oman osaamiseni vasemmistolaiseen politiikkaan myös jatkossa. En silti osaa kaikkea, mutta se kannustaa ottamaan uusistakin asioista selvää. Olen Vasemmistonaisten varapuheenjohtaja ja se antaa uudenlaisen väylän tehdä politiikkaa ja tuoda feminististä politiikkaa Joensuun päätöksentekoon.

Olen tehnyt pätkätöitä, opiskellut, ollut työttömänä ja saanut toimeentulotukea. Erilaiset elämäntilanteet mahdollistavat politiikan teon eri näkökulmista. Olen kasvanut Rantakylän lähiössä, mutta asunut myös Noljakassa, keskustassa ja nyt Hukanhaudalla. Myös vuodet ulkomailla, lähinnä Venäjällä ja Valko-Venäjällä antavat perspektiiviä Joensuun palveluiden kehittämiseen. Koulutukseltani olen medianomi (AMK) ja hum.kand. Tällä hetkellä viimeistelen gradua venäjän kielestä ja kulttuurista Itä-Suomen yliopistossa. Harrastuksiin kuuluvat kasvimaapalstan hoito, hyötypyöräily, hiihto, matkailu, emalikorut ja kaikenlaiset kulttuuririennot.

Minulla on osaamista ja energiaa myös tuleville vuosille. Jos haluat mukaan tukiryhmääni tai vasemmiston vaalityöhön, niin ota yhteyttä! (anni@annijarvinen.net)

 

Anni Järvinen

Kaupunginvaltuutettu
Kaupunginhallituksen jäsen
Vasemmistonaisten varapuhenainen
Vasemmistoliiton Joensuun kunnallisjärjestön puheenjohtaja

Related posts