Scroll to top

Politiikka

POLITIIKKA

Olen aina ollut kiinnostunut yhteiskunnallisista asioista. Poliittisesta toiminnasta kiinnostuin lukioaikana oppilaskuntatoiminnan myötä. Menin tuolloin mukaan Lukiolaisten Liiton toimintaan ja löysin pian myös muita järjestöjä, joissa aktivoiduin.

Vasemmistolaisessa liikkeessä olen ollut mukana yli 15 vuotta ja minulla on vahva järjestötausta sekä työtehtävieni että luottamustoimieni ansiosta. Olen ollut aktiivinen Vasemmistonuorissa, Vasemmisto-opiskelijoissa, Vasemmistonaisissa ja puolueessa. Eniten aikaani on kuitenkin vienyt kunnallispolitiikka ja olen toiminut Joensuun kaupunginvaltuutettuna 12 vuotta. Tällä hetkellä toimin myös Joensuun kaupunginhallituksen jäsenenä Vasemmistoliiton ainoana edustajana.

Vuoden 2004 kuntavaaleissa sain 180 ääntä ja tulin valituksi Joensuun kaupunginvaltuuston valtuuston nuorimpana jäsenenä. Samalla Vasemmistoliiton valtuutettujen määrä kasvoi kolmeen. Vuoden 2008 kuntavaaleissa äänimääräni kasvoi ja sain kunnallisvaaleissa 346 ääntä. Vuoden 2014 kuntavaaleissa sain 391 ääntä.

Vasemmistoliiton jäseneksi liityin ennen vuoden 2003 eduskuntavaaleja, jotka olivat ensimmäiset vaalit, joissa olin koskaan ehdokkaana. Ensikertalaisena sain huimat 700 ääntä Pohjois-Karjalan vaalipiiristä. Olin toista kertaa ehdolla edukuntavaaleissa keväällä 2015. Sain tuolloin 1274 ääntä uudesta Savo-Karjalan vaalipiiristä ja se oli Vasemmistoliiton listalla neljänneksi suurin määrä.

Miksi olen ehdokkaana?

Miksi vasemmistoliitto?

Post a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *