Scroll to top

Toriparkki on täyttä tuubaa

Joensuun kaupunginhallitus käsitteli eilen PKO:n ja Joensuun kaupungin välistä yhteistyösopimusta koskien toriparkin rakentamista. Toriparkkia on käsitelty Joensuussa vuosikymmenet ja homma karahti edellisen kerran kiville viime kesäkuussa, kun Skanska ei löytänyt hankkeelle rahoittajia. Vuosikymmenet Joensuussa on väännetty toriparkista ja väsyttämistaktiikalla kriittiset äänet on saatu vaimennettua. On typeryyden huipentuma, että toriparkki on tuotu päätöksentekoon yhä uudelleen huolimatta aiemmin tehdyistä päätöksistä.

Esitin eilen kaupunginhallituksessa, että yhteistyösopimusta ei hyväksytä ja jätin asiaan eriävän mielipiteen. Esitykseni ei saanut kannatusta edes vihreiltä tai demareilta. Jotenkin on hankala ajatella, että esimerkiksi kaikki demareiden ja vihreiden äänestäjät olisivat neljä vuotta sitten, kunnallisvaalien alla, olleet toriparkin kannalla.

Kritisoin yhteistyösopimuksen hyväksymistä, koska pidän hanketta turhana. Parkkipaikkoja on Joensuussa tarpeeksi ja kaupunkikeskustaa täytyy kehittää muistakin kuin autoilijoiden ja kaupallisuuden näkökulmasta. Oletus, että ihmiset haluavat kaupunkien keskustaan ensisijaisesti ja ainoastaan omalla autolla ontuu pahemman kerran. Joensuussa pitää pyrkiä vähähiilisyyteen ja kehittää ennemmin joukkoliikennettä sekä kevyttä liikennettä.

Olen myös lopen kyllästynyt siihen, että toriparkkia kritisoivat on leimattu julkisuudessa kaiken kehityksen ja PKO:n vastustajiksi sekä tunteella ajatteleviksi. Toriparkkihanketta voi perustella järkiargumentein sekä puolesta että vastaan. Oma kritiikkini ei kohdistu rakentajaan (PKO), vaan rakennettavaan asiaan (toriparkki).

Olen saanut paljon kommentteja ja tukea ennen eilistä kaupunginhallituksen kokousta sekä sen jälkeen. Se antaa voimaa kuntapoliittiseen työhön, koska tiedän, että en ole mielipiteeni kanssa yksin. Saa olla jatkossakin yhteyksissä!

Tässä vielä linkki kaupunginhallituksen kyseisen pykälän pöytäkirjaan ja eriävään mielipiteeseeni.

Related posts