Scroll to top

Ehdolle eduskuntavaaleihin 2015

Pitkällisen harkinnan ja lukuisten pyyntöjen myötä olen päättänyt suostua Vasemmistoliiton eduskuntavaaliehdokkaaksi ensi vuoden eduskuntavaaleihin. Pohjois-Karjalan Vasemmistoliitto on julkaissut tänään viisi eduskuntavaaliehdokasta ja minun lisäksi ehdokkaiksi nimettiin Alia Dannenberg, Marko Haakana, Joni Orava ja Petteri Tahvanainen. Viimeinen Pohjois-Karjalan ehdokas nimetään syyskuussa. Tällä ehdokasjoukolla on mukava lähteä tekemään kampanjaa ja tavoittelemaan kahta kansanedustajan paikkaa Savo-Karjalan uudesta vaalipiiristä. Olen ollut kerran aiemmin (vuonna 2003) eduskuntavaaliehdokkaana ja nyt on aika kokeilla samaa uudestaan.

Olen 31-vuotias venäjän kielen ja kulttuurin opiskelija Itä-Suomen yliopiston Joensuun kampukselta. Viimeistelen parhaillani gradua Venäjän kielipolitiikasta ja vähemmistökielten asemasta Venäjällä. Sivuaineitani ovat yhteiskuntapolitiikka, Venäjä- ja rajatutkimus sekä sosiologia. Lisäksi opiskelen valtakunnallisessa Venäjän ja Itä-Euroopan tutkimuksen maisterikoulussa. Aiemmalta koulutukseltani olen medianomi (AMK). Opiskelin aiemmin viestintää Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulussa. Harrastuksiini kuuluvat mm. matkustelu, kasvimaa, pyöräily, hiihto sekä kulttuuri kaikissa muodoissaan.

Olen tehnyt erilaisia kesätöitä, osa-aikatöitä, pätkätöitä ja keikkatöitä 15-vuotiaasta saakka. Pääsääntöisesti olen työskennellyt palvelualalla, mm. vanhainkodissa, ammattiliitoissa, eri järjestöissä, hostellissa sekä yksityisyrityksissä. Olen Palvelualojen ammattiliitto PAMin jäsen.

Vasemmistolaisessa liikkeessä olen ollut mukana yli 15 vuotta. Tämän vuoksi minulla on laajat suhteet vasemmistolaisiin toimijoihin ympäri Suomea. Minulla on vankka järjestötausta ja lukuisten luottamustoimieni kautta olen saanut hyvät eväät politiikkaan. Liityin aluksi Vasemmistonuoriin, sitten Vasemmisto-opiskelijoihin ja lopulta myös Vasemmistoliittoon. Vasemmistonuorissa toimin niin paikallisella, alueellisella kuin valtakunnallisellakin tasolla kyseisten järjestöjen hallituksissa sekä erilaisissa työryhmissä. Lisäksi työskentelin kolme vuotta Itä-Suomen Vasemmistonuorten piirisihteerinä Kuopiossa ja Joensuussa.

Vasemmistoliiton paikallisosastossa, Joensuun Vasemmistoliitossa aloin toimia heti aktiivisesti ja kahden vuoden ajan toimin myös järjestön varapuheenjohtajana. Pohjois-Karjalan Vasemmistoliitossa toimin kaksi vuotta piirin puheenjohtajana vuosina 2007-2009. Vasemmistoliiton puoluevaltuustossa olen toiminut kaksi vuotta varajäsenenä ja neljä vuotta varsinaisena jäsenenä.

Puoluepolitiikan lisäksi olen osallistunut aktiivisesti myös opiskelijapolitiikkaan. Olen tällä hetkellä toista kautta Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan edustajistossa ja toimin myös ryhmämme, Itä-Suomen Vihreän Vasemmiston ryhmäpuheenjohtajana. Ylioppilaskunnassa olen ollut aktiivinen myös kahdessa valiokunnassa, Kulttuuri-ilmiö Kulttiksessa sekä yliopiston puolella filosofisen tiedekunnan tiedekuntaneuvostossa. Lisäksi olen toiminut pari vuotta aktiivina Joensuun Kehitysmaakauppayhdistyksessä.

Uusin poliittinen aluevaltaukseni on Vasemmistonaisten hallitus Valtikka, jonne tulin valituksi vuonna 2013. Kokoukset ovat olleet todella antoisia ja olen oppinut Vasemmistonaisissa paljon tasa-arvopolitiikasta ja uudenlaisista toimintatavoista.

Eniten aikaani on kuitenkin vienyt Joensuun kunnallispolitiikka, johon lähdin mukaan kymmenen vuotta sitten. Tulin valituksi Joensuun kaupunginvaltuustoon vuonna 2004 ja siitä lähtien olen toiminut kaupunginvaltuutettuna. Olen kuulunut mm. ympäristölautakuntaan sekä kulttuuri- ja nuorisolautakuntaan. Kunnallispolitiikka on vienyt mukanaan ja tällä hetkellä toimin Joensuun kaupunginhallituksessa Vasemmistoliiton ainoana kaupunginhallituksen jäsenenä. Työ on ollut välillä raskasta, mutta energiaa on vielä jäljellä. Nyt on aika viedä sitä samaa energiaa myös eduskuntaan. Olen toiminut myös kahdeksan vuotta maakuntavaltuutettuna, mutta tällä nelivuotiskaudella toimin varajäsenenä.

Haluan tehdä kampanjaa yhdessä tuumin koko piirin alueella ja kiertää laajasti molempia maakuntia. Minulle tärkeintä on hyvinvointivaltion alasajon ja tuloerojen kasvun pysäyttäminen sekä köyhyyden vähentäminen. Vaaliteemani tulevat liittymään tasa-arvoon, ympäristöasioihin, kulttuuriin sekä työ- ja toimeentulokysymyksiin. Lisäksi haluan nostaa kampanjassa esiin maakunnallisia vaaliteemoja. Vaikka olen ollut pitkään politiikassa mukana, on idealismini silti tallella. Olen sitoutunut pitkäjänteiseen työhön oikeudenmukaisemman yhteiskunnan, ympäristön ja vasemmistolaisen politiikan hyväksi.

Jos haluat tulla mukaan kampanjaani, niin ota yhteyttä! Kaikenlainen apu on tarpeen! Tehdään yhdessä mieleenpainuva, avoin ja rohkea kampanja!

Tässä vielä linkki piirin kannanottoon: http://joensuu.vas.fi/2014/06/11/pohjois-karjalan-vasemmisto-nimesi-eduskuntavaaliehdokkaita/

Related posts