Scroll to top

Kiitos luottamuksesta – työ jatkuu!

Sain kuntavaaleissa 495 ääntä ja se on koko Joensuun viidenneksi suurin äänimäärä. Viime kuntavaaleissa sain 391 ääntä eli äänimääräni kasvoi 104 äänellä. Vasemmistoliitto sai Joensuussa yhteensä 3258 ääntä ja historiallisen vaalivoiton. Vasemmistoliitto tuplasi paikkamääränsä viime kuntavaaleista kolmesta kuuteen ja puolueen äänimäärä kasvoi Joensuussa 3,9% (+1383 ääntä). Vasemmistoliiton kannatus on Joensuussa tasan 10%. Tämä on mahtava tulos ja se antaa hyvät lähtökohdat tulevalle valtuustokaudelle. Taustalla on varmasti hyvä ehdokasasettelu, tehty työ sekä aktiivinen ja hyvässä hengessä tehty kuntavaalikampanja.

Myös Vasemmistoliiton valtakunnallinen vaalivoitto (8,8% kannatus) lämmittää mieltä todella paljon. Vasemmistoliitolla on ensi kaudella 661 valtuutettua ympäri Suomen. Vasemmistoliitto menestyi erinomaisesti myös Pohjois-Karjalassa, jossa meidän kannatus on nyt 6,5%. Sen myötä meillä on nyt Pohjois-Karjalassa 17 valtuutettua. Onnittelut kaikille! Pohjois-Karjalassa Vasemmistoliiton kannatus nousi 1,9% ja se on suurin maakunnallinen nousu Vasemmistoliitolle. On vieläkin vähän hankala uskoa, että menestys oli näin suurta ja että kerrankin Vasemmistoliitto menestyi sekä Joensuussa, Pohjois-Karjalassa että koko Suomessa.

Iso kiitos kaikille minua äänestäneille, kampanjassa auttaneille, tukijoille ja tsemppaajille! Ilman teitä tämä tulos ei olisi ollut mahdollista. Vasemmistoliiton mahtava ehdokasporukka ja aktiivit tekivät töitä suurella sydämellä ja se työ palkittiin hyvällä vaalituloksella.

Vasemmistoliiton kaupunginvaltuutetut ja varavaltuutetut tulevalla kaudella ovat:

Valtuutetut: Äänet:
Järvinen, Anni 495
Tahvanainen, Petteri 459
Haakana, Marko 453
Dannenberg, Alia 248
Saarelainen, Antti 139
Juntunen, Martti 111
Varavaltuutetut: Äänet:
Oertel, Noora 107
Puhakka, Antero 96
Korkatti, Maria 83
Virratvuori, Jussi 79
Parkkila, Janne 61
Maasilta, Markku 60

Sain kampanjan aikana paljon yhteydenottoja kuntalaisilta ja kävin monia rakentavia keskusteluja. Tältä pohjalta on hyvä lähteä kohti uutta valtuustokautta. Olkaa yhteydessä myös vaalien välillä!

edit: äänimäärät on päivitetty tarkastuslaskennan jälkeen.

Related posts