Scroll to top
Anni Järvinen eduskuntaan 2019

Kuka Anni?

Anni syntyi vuonna 1982 ja eli lapsuutensa ja nuoruutensa Joensuun Rantakylässä. Anni kävi ala-asteen Utran koulussa, yläasteen Rantakylässä ja lukion Joensuun yhteiskoulun lukiossa. Anni kiinnostui politiikasta ja yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta lukioikäisenä. Se näkyi aktiivisena toimintana lukion oppilaskunnassa. Tuolloin Anni liittyi myös Vasemmistonuorten jäseneksi. Into politiikan tekoon tempaisi nopeasti mukaansa ja pian Anni löysi itsensä Suomen Lukiolaisten Liiton sekä Vasemmistonuorten paikallisesta ja valtakunnallisesta toiminnasta.

 

Lukion jälkeen Anni lähti Valko-Venäjälle, Minskiin vapaaehtoistyöhön päiväkotiin, jossa oli kehitysvammaisia lapsia. Samalla iski into matkusteluun ja Itä-Euroopan maat tulivat tutuiksi.

 

Anni on koulutukseltaan medianomi (AMK) sekä filosofian maisteri pääaineenaan venäjän kieli ja kulttuuri. Sivuaineina Anni on opiskellut yhteiskuntapolitiikkaa, sosiologiaa sekä Venäjä- ja rajatutkimusta. Anni oli aktiivinen opiskelijajärjestöissä koko opiskelujensa ajan. Sekä Karelia-ammattikorkeakoulun opiskelijakunta että Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta veivät Annin mukanaan. Paikallisen opiskelijapolitiikan lisäksi Anni osallistui myös valtakunnalliseen opiskelijapolitiikkaan esimerkiksi SAMOKin ja SYL:n liittokokouksiin.

Puolueen jäseneksi Anni liittyi ennen vuoden 2003 eduskuntavaaleja, jotka olivat ensimmäiset vaalit, joissa Anni oli ehdolla. Tämän jälkeen tie vei nopeasti Joensuun kuntapolitiikkaan, jossa Anni on vaikuttanut kaupunginvaltuutettuna vuodesta 2005 alkaen.

 

Kuntapoliittinen vaikuttaminen on pitänyt sisällään lukuisia luottamustoimia eri lautakunnissa, jaostoissa ja työryhmissä. Tällä hetkellä Anni on Vasemmiston ainoa edustaja kaupunginhallituksessa. Lisäksi Anni on maakuntavaltuuston jäsen. Puolueessa Anni on toiminut monissa eri tehtävissä, esimerkiksi piirihallituksessa ja useamman vuoden piirijärjestön puheenjohtajana. Lisäksi Anni toiminut Vasemmistoliiton puoluevaltuuston jäsenenä sekä Vasemmistonaisten varapuheenjohtajana. Tällä hetkellä Anni on Vasemmistoliiton puoluehallituksen jäsen ja Vasemmistoliiton Joensuun kunnallisjärjestön puheenjohtaja.

Anni on työskennellyt 15-vuotiaasta saakka erilaisissa työtehtävissä eri aloilla. Työura on koostunut pätkätöistä, opiskeluista ja lyhyistä työttömyysjaksoista. Anni on toiminut muun muassa mansikanpoimijana, lastenhoitajana, toimistotyöntekijänä, sihteerinä, työntekijänä vanhusten kotipalvelussa, järjestötyöntekijänä, kampanjakoordinaattorina, siivoojana, hotellin vastaanottovirkailijana, graafisena suunnittelijana, aineiston tallentajana, järjestäjänä ja pääsihteerinä. Tällä hetkellä Anni on töissä järjestötoimitsijana ammattiliitto JHL:ssa.

 

Annin harrastuksiin kuuluvat matkustelu, kasvimaan hoito, pyöräily, emalikorujen teko, lukeminen, hiihto ja taide eri muodoissa. Lisäksi Anni käy festareilla, kiertelee kirpputoreja ja haaveilee koirasta. Joensuun lisäksi Anni on asunut muun muassa Jyväskylässä, Helsingissä, Valko-Venäjällä ja useissa Venäjän kaupungeissa, muun muassa Pietarissa, Tverissä ja Novosibirskissä. Tällä hetkellä Anni asuu puolisonsa kanssa Joensuun Hukanhaudalla.

 

Politiikassa Annia motivoi se, kun asiat liikkuvat eteenpäin ja tulee poliittisia voittoja. Lisäksi on hienoa huomata, kun oma poliittinen osaaminen ja argumentointikyky kasvaa ja sitä kautta saa tärkeitä asioita paremmin eteenpäin.