Scroll to top

Valtuustoaloite: Rollaattorilla maksutta paikallisbusseihin

Jätin tänään valtuustoaloitteen, joka koski rollaattorin kanssa liikkuvia ja heidän pääsyä paikallisbusseihin maksutta. Valtuustoaloitteen allekirjoitti 45 kaupunginvaltuutettua ja se on aika hyvä määrä, kun Joensuussa on 59 kaupunginvaltuutettua.

VALTUUSTOALOITE

ROLLAATTORILLA MAKSUTTA PAIKALLISBUSSEIHIN

Rollaattorin kanssa liikkuvat ovat väliinputoajia Joensuun seudun paikallisliikenteessä. Rollaattorin käyttämistä paikallisbussissa voi hyvin verrata lastenvaunujen kanssa matkustamiseen. Jos rollaattorin kanssa liikkuva tulee linja-autoon bussin keskiovista, tulee hänelle usein kiire maksaa matkansa ennen kuin bussi lähtee liikkeelle. Palaaminen rollaattorin luo liikkuvassa bussissa voi olla hankalaa ikäihmisille. Lisäksi bussin kyytiin tuleminen ei ole aina edes mahdollista etuovesta ahtauden takia. Rollaattorin kanssa liikkuville olisi helpointa tulla bussin kyytiin keskiovista ja jättää maksaminen väliin.

Tällä hetkellä Joensuun seudun joukkoliikenteessä (Jojo) voivat matkustaa maksutta alle 7-vuotiaat lapset, lasta lastenvaunuissa kuljettavat henkilöt (matalalattiabusseissa) sekä rintamaveteraanit näyttämällä rintamasotilas-, rintamapalvelus- tai rintamatunnusta. Maksuttomuutta tulee laajentaa rollaattorin kanssa liikkuviin, koska se tekee bussimatkustamisesta sujuvampaa ja turvallisempaa, auttaa pienituloisia eläkeläisiä ja kannustaa joukkoliikenteen käyttöön. Monissa kaupungeissa, kuten esimerkiksi Kuopiossa on tällä hetkellä käynnissä kokeilu, jossa rollaattorin kanssa liikkuvat voivat käyttää paikallisliikennettä maksutta.

Me allekirjoittaneet kaupunginvaltuutetut esitämme, että Joensuussa selvitetään mahdollisuus matkustaa paikallisbusseissa maksutta rollaattorin kanssa ja asiasta valmistellaan kokeilu, tai maksuttomuus otetaan käyttöön suoraan ilman kokeilua.
Joensuussa 18.6.2018

Related posts